
Diğer Sorular
Ürünlerde Fabrika ayarlarına dönme mevcut mudur ?
ECO LİTE, ECO HR , ECO PID cihazlarımızda bu özellikler mevcuttur.
Cihazların Datasheetlerini nerden bulabilirim ?
İnternet sitesinden seçilen ürünün sayfasında DOSYALAR kısmına girerek indirme yapabilirsiniz.
Jeneratörümü uzaktan izlemek için ne yapmalıyım?
Öncelikle jeneratörü uzaktan izlemek için teknik altyapının belirlenmesi gerekmektedir. Jeneratörün bulunduğu konumda ethernet hattı bulunmaktaysa Trans-AMF kontrol paneline ethernet modülü takılarak uzaktan izleme sağlanabilir.
Şayet ethernet hattı yoksa Trans-AMF cihazına GPRS modül takılarak ta uzaktan izleme sağlanabilir. Trans-MidiAMF cihazının da GPRS özellikli modeli kullanılabilir. GPRS izlemede cihazlara sim kart takılacağı için aylık sim kart masrafının olacağı gözden kaçırılmamalıdır.
Jeneratörlerin bulunduğu konum ile yakın lokasyonda bulunan bir kontrol odasından izleme yapılacak ise kontrol panelinin RS-485 haberleşme portuna sahip olan modeli de tercih edilebilir. Hem sıcaklık hem zaman kontrolü yapan cihazlarınız nelerdir ? ESM-9944,ESM-9945 , ESM-9944-N, ESM-9945-N , Oven Control cihazlarımızla sağlayabilirsiniz detaylı bilgi için internet istemizden inceme yapabilirsiniz.
Şayet ethernet hattı yoksa Trans-AMF cihazına GPRS modül takılarak ta uzaktan izleme sağlanabilir. Trans-MidiAMF cihazının da GPRS özellikli modeli kullanılabilir. GPRS izlemede cihazlara sim kart takılacağı için aylık sim kart masrafının olacağı gözden kaçırılmamalıdır.
Jeneratörlerin bulunduğu konum ile yakın lokasyonda bulunan bir kontrol odasından izleme yapılacak ise kontrol panelinin RS-485 haberleşme portuna sahip olan modeli de tercih edilebilir. Hem sıcaklık hem zaman kontrolü yapan cihazlarınız nelerdir ? ESM-9944,ESM-9945 , ESM-9944-N, ESM-9945-N , Oven Control cihazlarımızla sağlayabilirsiniz detaylı bilgi için internet istemizden inceme yapabilirsiniz.
Channel8-N 8 Kanal PT-100 Tarayıcı S.S.S.
Sıcaklık kayıt tutma özelliğine sahip cihazlarınız nelerdir ?
RS-485 ile haberleşme yapabilen tüm cihazlarımızla harici olarak kayıt tutabilme , izleme özeliğine. CHANNEL8-N ( USB destekli cihazlarımızda flaş belleğe kayıt tutabilme) , HMI operatör panellerleri ile yazılım ile kendi içerine gelişmiş kayıt tutabilirsiniz.
ECO PID - PID Sıcaklık Kontrol Cihaz S.S.S.
ECO PID sıcaklık kontrol cihazlarında giriş tipi seçimi mevcut mu?
Evet ; Üniversal sıcaklık sensör tipi mevcuttur, parametre ile (TC tipleri ve PT-100 ) seçilebilir.
ERM-3770-N Dijital Takometre S.S.S.
ESM-3700-N Proses Göstergesi S.S.S.
ESM-3700-N 4-20ma giriş, 0-1500 skala nasıl ayarlanır
Cihaz parametresi "uasl" 4 seçilir, "tpol" 0 , "tpoh" 1500 seçilir
ESM-3710-N ON-OFF Sıcaklık Kontrol Cihaz S.S.S.
ESM-3710-N Cihazı PT-100 sensör okuyabilir mi?
Evet; ESM-3710-N sabit kalibrasyonludur, siparişte PT-100 sensör girişli olarak belirtmeniz halinde, ürün sabit PT-100 kalibrasyonu olarak temin edebilirsiniz. Ürün giriş tipi siparişte seçilmelidir.
ESM-3710-N Cihazında Haberleşme var mı?
Evet; Pro-485 haberleşme modülü ile cihaz Modbus protokolü üzerinden haberleşme sağlanabilir.
ESM-3710-N cihazındaki ayarlanmış parametreleri aynı model başka bir cihaza aktarabilirmiyiz?
Evet; Pro-key anahtarı ile cihaz parametreleri alınarak aynı model bir cihaza aktarılabilir.
ESM-3710-N Cihazının soğutma modu var mı?
Evet; cihaz ısıtma ve soğutma olarak çalışabilir.
ESM-3710-N Soğutma modunda kompresör koruma parametreleri mevcut mu?
Evet; Kompresör start ve stop zamanları ve gecikmeleri ayarlanabilir.
ESM-3710-N şifreyi bilmiyorum, şifreyi nasıl iptal edebilirim
Cihaz şifreli olduğunda parametrelere giriş yaparken "prog" parametresi çıkar, fabrika şifremiz 2111 ile giriş yapılır," pas "parametresine bakılır şifre istenmiyorsa "pas" parametresi 0 yapılır.
ESM-3710 N cihazında °F (Fahrenayt) seçilebilir mi?
Cihaz parametlerinde °F ve °C seçilebilir.
ESM-3710-N set değerini 20°C den yukarı neden yükseltemiyorum
Cihaza set değeri sınırlama parametre "sul" ve "suh" değerleri kontrol edilir. Örnek : "sul" değeri 10 ise set değeri 10 dan aşağı ayarlanamaz, "suh" değeri 18 ise set değeri 18 den yukarı ayarlanamaz
ESM-3710-N SBR hatası veriyor ?
Senösörü okuyamadığı durumda SBR (sensör okuyamama uyarısı) veriyor. Sensörü okuduğunda sıcaklık değeri ekrana geliyor.
ESM-3710-N cihazında girilen parametre ayarları , cihaz işlemcisinde ne kadar süre tutulmaktadır?
ESM-3710-N bulunan mikroişlemci depolama özelliği mevcuttur ve bu kalıcı bellek yaklaşık 100.000 kez yazma ve okuma ömrü vardır.
ESM-3722 Dijital ON/OFF ve PID Kuluçka Kontrol Cihazı S.S.S.
ESM-3722 kuluçka kontrol cihazının alarm olarak buzzer veya fan çalıştırabilir miyim?
Evet ; Parametre ayarlarlarında bulunan “Lout” parametresini sıcaklık, nem veya hem sıcaklık hemde nem için ayarlanabilir.
ESM-3722 cihazında tuşlar değerleri değiştirmiyor ne yapmalıyım?
OK tuşu ile parametrelere erişip PRT (buton koruma parametresi) ‘ parametresini 0 (sıfır) olarak seçtiğinizde değerleri değiştirilir.
ESM-3723 Dijital Sıcaklık + Nem Kontrol Cihazı S.S.S.
ESM-3723 SBR1 ve SBR2 hatası
ESM-3723 cihaz içerisinden çıkan nem ve sıcaklık sensörünün kablosuna ek yaptığımda SBR1 ve SBR2 hatası veriyor. Ne yapmalıyım?
ESM-3723 cihazı ile birlikte verilen nem ve sıcaklık sensöründe max kablo boyu 2,5mt dir. EK yapılamaz. Cihaz ve sensör sipariş tablosunda giriş tipleri yer almaktadır.
ESM-3723 cihazı ile birlikte verilen nem ve sıcaklık sensöründe max kablo boyu 2,5mt dir. EK yapılamaz. Cihaz ve sensör sipariş tablosunda giriş tipleri yer almaktadır.
ESM-4900 Proses Göstergesi S.S.S.
ESM-4900, 4-20ma giriş, 0.0-16.0 skala nasıl ayarlanır
Cihaz parametresi "pınp" "conf" içinde "ıssl" 2, "uasl" 4, "dpnt" 1, "ucal" 1, "tpol" 0.0, "tpoh" 16.0 değerleri girilir
ESM-XX10 Dijital ON/OFF Sıcaklık Kontrol Cihazları S.S.S.
ESM-XX10 serisi cihazlarda sensör seçimi yapabiliyor muyuz?
Hayır ; Bu serilerde sensör seçimini siparişte belirtmeniz gerekmektedir.
ESM-XX10 serisi cihazlarda alt set değerini nereye girmemiz gerekiyor?
Alt set değeri olarak “HS1” (Histeresiz) parametresine fark değeri girilir. Örneğin 100°C ve 90°C arasında çalışmasını istiyorsanız; Set değerine 100°C girilir ve “HS1” değerine “10” değeri girilir.
ESM-XX20 PID Sıcaklık Kontrol Cihazları S.S.S.
ESM-XX20 Cihazı hangi sıcaklık sensörlerini okuyabilir?
Seçilebilir PT-100, PT-100 ondalıklı, J, K, S, R ve T tipi Termokupl sensörlerini okuyabilir.
ESM-XX20 Cihazının çıkışları nelerdir?
Cihaz standart 2 x Röle ve 1 SCR çıkışına sahiptir.
ESM-XX20 cihazında PID çalışma formu var mı?
Evet var, cihaz On/Off veya PID olarak çalışabilir.
ESM-XX20 menü ayarlarına kullanıcı şifresi konulabilir mi?
Evet, 4 haneli bir kullanıcı şifresi oluşturulabilir.
ESM-XX20 'nin haberleşme opsiyonu var mı?
Hayır; ESM-XX20 serisi cihazlarımızın haberleşme seçeneği yoktur.Haberleşme için ESM-XX50 serisi cihazlarımız mevcuttur.
ESM-XX20 serisi cihazlarda sensör arızası durumunda çalışmaya devam etme özelliği var mı?
Evet; Sbou ( Sensör koptu çıkışı) ile yüzdelik olarak çıkış seçimi yapılabilir.
ESM-4420 PID nasıl seçilir, PID nasıl hesaplatılır
Cihaz parametresi "pros" içinde "plol" ve "pupl" çalışma skalası alt ve üst limit değerleri girilir, cihaza set değeri girilir, cihaz parametresi "cont" içinde "cnts" pıd, tune "yes" seçilir
ESM-4420 Ekranımda sabit -200 yazıyor ne yapmalıyım?
Sensörden gelen sinyali ölçünüz. Doğru sinyal geliyor ise PROS parametresi içerisinden Pın5 parametresinden sensör seçimini kontrol ediniz. Bağlı olan sensör tipini seçiniz.
ESM-XX20 kontrol cihazında sensör seçimi nasıl yapılıyor? 2 uçlu Pt-100 bağlantısı nasıl yapılır?
2 uçlu Pt-100 kablolarını ESM-XX20 serisindeki 1 ve 2 numaralı klemenslere bağlayınız ve 2 nolu klemensten 3 nolu klemense köprü atınız. Daha sonra “PSET” butonuna 5sn kadar basılarak program paramatreleri menüsüne geçiş yapınız. Ekrana “PROG” yazısı geldiğinde “ASET” butonuna basınız. Ekrana gelen “ProS” parametresinde “ASET” butonuna bir daha basınız. Ekrana gelen “PınS” parametresinin altında “rtd0” yazana kadar yukarı/sağ yön tuşuna basınız. Son olarak “ASET” butonuna basarak onaylayınız. Sensör tipiniz Pt-100 olarak ayarlanmıştır. “PSET” butonuna 2 kez basarak çalışma ekranına geçiş yapabilirsiniz.
ESM-XX20 serisi kontrol cihazında PID otomatik olarak nasıl hesaplatabilirim?
Sabitlemesini istediğiniz Set değerini “PSET” butonuna basarak giriniz ve “ASET” ile onaylayınız. Daha sonra çalışma ekranında iken “PSET” butoununa basılı 5sn tutunuz. Gelen “ProG” ekranda iken “ASET” butonuna basınız. Yukarı/sağ yön butonu ile “Cont” parametresine gelip “ASET” butonuna basınız. “Cout” parametresinden röle/SSR seçimini yapıp “ASET” butonuna basınız. “PrtS” parametresinden “HEAt” seçimini yapıp “ASET” butonuna basınız. “CntS” parametresinden “PID” seçimini yapıp “ASET” butonuna basınız. “tunE” parametresini “YES” seçimini yapıp “ASET” butonuna basınız. PSET butonuna 2 kez basarak çalışma ekranına geçebilirsiniz. Ekranda “tunE” yanıp sönecektir. Bu PID işleminin sürdüğünü gösterir. Yanıp sönme işlemi bittiğinde PID otomatik ayarlama işlemini tamamlamış olacak. Otomatik ayarlama yaparken set değerini değiştirmemeniz gerekmektedir.
ESM-XX20 serisi kontrol cihazının ON-OFFmodunda alt set ( histerisiz ) değerini nasıl belirliyoruz?
Çalışma ekranında iken “PSET” butoununa basılı 5sn tutunuz. Gelen “ProG” ekranda iken “ASET” butonuna basınız. Yukarı/sağ yön butonu ile “Cont” parametresine gelip “ASET” butonuna basınız. “Cout” parametresinden röle/SSR seçimini yapıp “ASET” butonuna basınız. “PrtS” parametresinden “HEAt/Cool” seçimini yapıp “ASET” butonuna basınız. “CntS” parametresinden “on-off” seçimini yapıp “ASET” butonuna basınız.“HYSt” parametresine alt set değerini histerezis olarak giriniz ve “ASET” butonuna basınız. . PSET butonuna 2 kez basarak çalışma ekranına geçebilirsiniz.
ESM-XX50 Proses Kontrol Cihazları S.S.S.
ESM-4450 de standart olarak 4-20ma çıkış var mı?
Cihazda 4-20ma çıkış standart olarak yoktur, opsiyoneldir, ihtiyaç varsa cihazın modül yerine 4-20ma (emo-430) çıkış modülü takılmalıdır.
ESM-XX50 proses kontrol serilerinde PID otomatik hesaplama nasıl yapılır?
Sabitlemek istediğiniz Set değerini girin. Daha sonra operatör menüsündeki “run List” parametresine girip “tunn” parametresini “Atun” yaparak devam edin. “Attn” parametresi gelecek ve değerini “YES” yaparak otomatik tune işlemini başlatmış olursunuz. Çalışma ekranın “AT” ledi yanacaktır. NOT : Set değeriniz proses değerinden tam skalanın %5 aşağısında olmalıdır. Aksi takdirde otomatik tune işlemi başlatılamaz.
ESM-XX50 proses kontrol serilerinde motorlu vana kontrolü nasıl yapılır?
Operatör parametreleri menüsünden, “run List” parametresine giriş yapıp. Buradan “ULSL” parametresini prosesinize göre “HEAt” veya “COOL” seçerek motorlu vana kontrolünü aktif edebilirsiniz.
ESM-XX50 proses kontrol serilerinde adım kontrolü nasıl yapılır?
Operatör parametreleri menüsünden, rmP SoA parametresinden adım sayısını, adımlardaki sıcaklık ve süreleri girilir.
ESM-XX50 proses kontrol serilerine giriş-çıkış modülü nasıl takılır?
Cihazın arka kasasını tutturulan tırnaklardan kurtarara sökünüz. Arka bölümde görülen modül-1 veya modül-2 bölümüne modülünüzü yerleştiriniz. Modülde bulunan “UP” yazısı yukarıda kalacak şekilde yerleştirmeye dikkat edilmeli
ESM-XX50 proses kontrol serileri giriş-çıkış modül ayarları nasıl yapılır?
Modülünüz takılı veya siz taktıysanız, Tekniker menüsü parametrelerinde “ıoP1” parametresi belirecektir. Ayarlarınızı bu bölümden yapılır.
ESM-XX50 serisi cihaz ile 8 adım rampalı sıcaklık kontrolü yapıyorum. Dışarıdan start verebilir mi?
ESM-9950 serisi cihazın içerisine Modül1 veya Modül 2 yuvalarından herhangi birisine EMI-900 Dijital input modülü ile buton bağlayarak dışarıdan start verilir.
ESM-XX50 ve ESM-XX00 serisi için modbus adresleri ve parameterlerinin bulunduğu döküman mevcutmudur
Evet dökümanımız ingilizce ve türkçe olarak mevcuttur
Motorlu vana kontrolü hangi cihazlar ile sağlayabilirim ?
ESM-XX50 serisi cihazlar ile motorlu vana kontrolü sağlayabilir, röle veya Analog kontrol ile tercih edebilirsiniz.
EZM-4430 Programlanabilir Sayıcı S.S.S.
EZM-4430 serisi cihazda mt biriminde ölçüm yapmak istiyorum nasıl yapabilirim?
Parametrelerden coEFF parametresinden kat sayı girebililir.
EZM-XX50 Çok Fonksiyonlu Programlanabilir Zaman Rölesi ve Sayıcı S.S.S.
Encoder doğru ölçüm göstermiyor , ne yapmalıyım ?
EZM-XX50 ve EZM-XX30 serisi cihazlarımızdan Çarpım katsayısını paremetlerinden 1/( Gerçekölçüm değeri ) hesaplayıp paremetre içerisine yazarsanız doğru hesaplama yapacaktır
Nem Sensörleri S.S.S.
Nem sensörleri Maksimum kaç derede kullanabilirim ?
Maksimum 80°C sıcaklığa kadar kullanılabilir , sıcaklık aşımında sensör zarar verecektir.
PMI-P sensör kablosunu kısaltabilir veya uzatabilirmiyim ?
Sensör kablosunu keserek kısaltabilir fakat uzatma konusunda iyi bir Ek yapılamama , uzun mesefa olursa iletişim kaybı olacağından önermiyoruz , Diğer model sensör çeşitlerimize bakarak kabloda uzatma yapabiliriz.
Sıcaklık Sensörleri S.S.S.
Hangi tip sıcaklık sensörü seçmeliyim ?
Maksimum çalışabilecek sıcaklığı dikkate alarak , kontrol cihazına uyum sağlayan sıcaklık sensörü temin edebilirsiniz. Detaylı bilgi için Müşteri temsilcimizle görüşebilirsiniz.
PT-100 3 uçlu sensörlerde 2 girişli yere nasıl bağlarım ?
Aynı renk olan 2 adet kabloyu birleştirip tek göze sokabilirsiniz ,2 kablolu olan PT-100 lerde de 3 girişli yere köprü yaparakta kullanabilirsiniz.
Trans AMF Otomatik Jeneratör Kontrol ve Transfer Paneli S.S.S.
Jeneratörümü otomatiğe çevirmek istiyorum. Hangi panelinizi kullanabiliriz?
Jeneratör uygulamanızdaki giriş çıkış sayısına göre değişiklik gösterebilir.
Trans-AMF , Trans-MidiAMF , Trans-MiniAMF ürünleri kullanılabilir. Trans-AMF , Trans-MidiAMF ve Trans-MiniAMF ürünleri arasındaki fark nedir ? Genel olarak 3 ürün de Otomatik Jeneratör Kontrol ve Transfer Panelidir. Ancak panel kesitleri birbirlerinden farklıdır.
En büyük ürün Trans-AMF , orta boy ürün MidiAMF ve küçük ürün MiniAMF olarak adlandırılır.
Bu boyut farklılığı giriş çıkış sayılarında azalma getirmiştir.
Trans-AMF : 7x Dijital Giriş , 4x Transistör 2x Röle Çıkışı
Trans-MidiAMF : 5x Dijital Giriş , 6x Transistör Çıkışı
Trans-MiniAMF : 3x Dijital Giriş , 6x Transistör Çıkışı
bulunmaktadır. AMF ile AUTO serilerindeki fark nedir ? AMF serisi ürünlerde şebeke kontrolü ve transferi bulunmaktadır.
AUTO serisi ürünlerde şebeke ölçümü ve transfer yoktur.
Bu durumdan dolayı AMF cihazlarına göre fiyat avantajı sağlamaktadır. Trans-Key ile Trans-Crank arasındaki fark nedir ? Trans-KEY cihazında marşlama işlemi butona basılarak yapılır. Cihaz marşı basar ve çalıştı bilgisi geldiğinde marşı otomatik kendisi keser. Aynı zamanda Trans-Key cihazını girişlerinden bir tanesi uzak start seçilerek uzaktan girişin aktif edilmesi ile jeneratör startlanabilir.
Trans-Crank cihazında ise marş el ile manuel olarak verilip yine el ile manuel olarak kesilir. Şebeke kesildiğinde Trans-AMF jeneratörü çalıştırmıyor. 1) Trans-AMF ön tarafında şebeke ışığının yanmadığından emin olunuz. Bu ışık yanıyorsa cihaz şebeke var kabul edip çalışmayacaktır.
2) Girişlerden herhangi bir tanesi "Uzak start" seçilmiş olabilir.
3)Jeneratör çalışma takvimi aktif edilmiş olabilir.
4)Teknisyen Bölümü > Şebeke > Aksiyonlar>Şebeke Arıza Algılama parametresi "Aktif" olmalıdır. Trans-AMF yağ basıncını okumuyor. 1)Yağ basınç sensörü uçlarının bağlantısını kontrol ediniz.
2)Yağ basınç sensörünün arıza ve gösterge uçlarının Trans-AMF cihazında doğru uçlara bağlı olup olmadığını kontrol ediniz.
3)"Teknisyen Bölümü>Girişler>Müşir Girişleri>Yağ basınç giriş tipi" parametresinin doğru seçildiğini kontrol ediniz. Trans-AMF şebekeyi görmüyor. 1)Teknisyen Bölümü>Sistem>Network>Faz Seçimi parametresinin doğru seçildiğini kontrol ediniz.
2)Trans-AMF'ye gelen ve ölçülen voltajın "Teknisyen Bölümü>Şebeke>Volt Seviye" parametresinde belirlenen alt ve üst sınırların içerisinde olup olmadığını kontrol ediniz.
3)Trans-AMF de ölçülen şebeke frekansının "Teknisyen Bölümü>Şebeke>Frekans" Seviye parametresinde belirlenen alt ve üst sınırların içerisinde olup olmadığını kontrol ediniz. Trans-AMF ısıtıcı kontrol eder mi ? Sıcaklık sensöründen aldığı sıcaklık değerine göre "Teknisyen Bölümü>Girişler>Müşir Girişleri>Isıtıcı kontrol On ve Isıtıcı kontrol Off" parametrelerine girilen değerlere göre kontrol edebilir. Bunun için çıkışlardan herhangi bir tanesinin "128- Isıtıcı Kontrol" seçilmesi gerekir. Trans-AMF çıkış fonksiyonları değiştirilebilir mi ? Cihazın çıkışları 138 ad. fonksiyone sahiptir. Teknisyen Bölümü>Çıkışlar>Fonksiyon parametresinden seçilebilir. Polarite parametresinden Normalde Açık veya Kapalı seçimi yapılabilir. Trans-AMF marş basmıyor. Trans-AMF cihazının marş çıkışını kontrol ediniz. Trans-AMF Marş çıkışı verdiği halde marş basmıyorsa marş rölelerinin çektiğininde ve Marş motoruna enerji gelip gelmediğini kontrol ediniz. Trans-AMF başlama arızası veriyor. Trans-AMF cihazının marş çıkışını kontrol ediniz. Trans-AMF Marş çıkışı verdiği halde marş basmıyorsa marş rölelerinin çektiğininde ve Marş motoruna enerji gelip gelmediğini kontrol ediniz. Trans-AMF marş basmıyor , yağ basıncı ve hız arızası veriyor. Trans-AMF cihazı jeneratörü çalıştı gördüğünde marş çıkışını pasif edip arıza gecikme süresi saydıktan sonra arızaları kontrol etmeye başlar. Jeneratör tam çalışmadan yağ basınç sensörü açmış olabilir , şarj dinamosu voltaj üretmiş olabilir. Bu durumda jeneratör tam çalışmadan jeneratörün çalıştığına karar verip arızaları kontrol etmeye başlar. Trans-AMF uzaktan buton ile çalıştırılır mı ? Konfigüre girişlerden herhangi bir tanesi "Uzak Start" seçildiğinde Trans-AMF cihazı şebeke kesilince jeneratöre start vermek için Uzak start girişinin aktif olmasını bekleyecektir. Trans-AMF cihazı istenilen saat aralığında şebeke kesilince jeneratörü çalıştırır mı ? "Teknisyen Bölümü>Jeneratör>Çalışma Takvimi" parametresinde günlük olarak Start ve Stop parametreleri girilerek istenilen saat aralığında çalışması sağlanabilir.Bu işleminin doğru yapılabilmesi için Trans-AMF nin tarih ve saat parametrelerinin doğru ayarlanmış olması gerekmektedir. Trans-AMF elektronik motor kontrol edebilir mi ? Trans-AMF nin standart özellikleri arasında Canbus J1939 özelliği bulunmaktadır. Trans-AMF yakıt dolumu yapabilir mi ? Çıkışlardan herhangi bir tanesi "42-Konfigüre Analog Giriş-1 Kontrol" seçilerek "Teknisyen Bölümü>Girişler>Müşir Girişleri>Konf.AG1 Kontrol On ve OFF parametrelerine girilen değerlere göre yakıt dolumu yapabilir. Trans-AMF cihazı motorlu şalter kontrol edebilir mi? "Teknisyen Bölümü>Sistem>Kontaktörler" parametresinde seçim yapılarak motorlu şalter kontrol edilebilir. Trans-AMF jeneratöre egzersiz yaptırabilir mi ? Teknikyen Bölümü>Motor>Egzersiz parametrelerinde günlük 4 adet zaman seçimi yapılarak haftanın 7 günü egzersiz yaptırılabilir. Egzersiz işleminin doğru yapılabilmesi için Trans-AMF nin tarih ve saat parametrelerinin doğru ayarlanmış olması gerekmektedir. Trans-AMF cihazında kaç dil seçeneği mevcut ? İngilizce anadil olmak üzere 2. dil Türkçe , Rusça , Almanca , Fransızca,İspanyolca , Ukrayna dilleri seçilebilir.
Trans-AMF , Trans-MidiAMF , Trans-MiniAMF ürünleri kullanılabilir. Trans-AMF , Trans-MidiAMF ve Trans-MiniAMF ürünleri arasındaki fark nedir ? Genel olarak 3 ürün de Otomatik Jeneratör Kontrol ve Transfer Panelidir. Ancak panel kesitleri birbirlerinden farklıdır.
En büyük ürün Trans-AMF , orta boy ürün MidiAMF ve küçük ürün MiniAMF olarak adlandırılır.
Bu boyut farklılığı giriş çıkış sayılarında azalma getirmiştir.
Trans-AMF : 7x Dijital Giriş , 4x Transistör 2x Röle Çıkışı
Trans-MidiAMF : 5x Dijital Giriş , 6x Transistör Çıkışı
Trans-MiniAMF : 3x Dijital Giriş , 6x Transistör Çıkışı
bulunmaktadır. AMF ile AUTO serilerindeki fark nedir ? AMF serisi ürünlerde şebeke kontrolü ve transferi bulunmaktadır.
AUTO serisi ürünlerde şebeke ölçümü ve transfer yoktur.
Bu durumdan dolayı AMF cihazlarına göre fiyat avantajı sağlamaktadır. Trans-Key ile Trans-Crank arasındaki fark nedir ? Trans-KEY cihazında marşlama işlemi butona basılarak yapılır. Cihaz marşı basar ve çalıştı bilgisi geldiğinde marşı otomatik kendisi keser. Aynı zamanda Trans-Key cihazını girişlerinden bir tanesi uzak start seçilerek uzaktan girişin aktif edilmesi ile jeneratör startlanabilir.
Trans-Crank cihazında ise marş el ile manuel olarak verilip yine el ile manuel olarak kesilir. Şebeke kesildiğinde Trans-AMF jeneratörü çalıştırmıyor. 1) Trans-AMF ön tarafında şebeke ışığının yanmadığından emin olunuz. Bu ışık yanıyorsa cihaz şebeke var kabul edip çalışmayacaktır.
2) Girişlerden herhangi bir tanesi "Uzak start" seçilmiş olabilir.
3)Jeneratör çalışma takvimi aktif edilmiş olabilir.
4)Teknisyen Bölümü > Şebeke > Aksiyonlar>Şebeke Arıza Algılama parametresi "Aktif" olmalıdır. Trans-AMF yağ basıncını okumuyor. 1)Yağ basınç sensörü uçlarının bağlantısını kontrol ediniz.
2)Yağ basınç sensörünün arıza ve gösterge uçlarının Trans-AMF cihazında doğru uçlara bağlı olup olmadığını kontrol ediniz.
3)"Teknisyen Bölümü>Girişler>Müşir Girişleri>Yağ basınç giriş tipi" parametresinin doğru seçildiğini kontrol ediniz. Trans-AMF şebekeyi görmüyor. 1)Teknisyen Bölümü>Sistem>Network>Faz Seçimi parametresinin doğru seçildiğini kontrol ediniz.
2)Trans-AMF'ye gelen ve ölçülen voltajın "Teknisyen Bölümü>Şebeke>Volt Seviye" parametresinde belirlenen alt ve üst sınırların içerisinde olup olmadığını kontrol ediniz.
3)Trans-AMF de ölçülen şebeke frekansının "Teknisyen Bölümü>Şebeke>Frekans" Seviye parametresinde belirlenen alt ve üst sınırların içerisinde olup olmadığını kontrol ediniz. Trans-AMF ısıtıcı kontrol eder mi ? Sıcaklık sensöründen aldığı sıcaklık değerine göre "Teknisyen Bölümü>Girişler>Müşir Girişleri>Isıtıcı kontrol On ve Isıtıcı kontrol Off" parametrelerine girilen değerlere göre kontrol edebilir. Bunun için çıkışlardan herhangi bir tanesinin "128- Isıtıcı Kontrol" seçilmesi gerekir. Trans-AMF çıkış fonksiyonları değiştirilebilir mi ? Cihazın çıkışları 138 ad. fonksiyone sahiptir. Teknisyen Bölümü>Çıkışlar>Fonksiyon parametresinden seçilebilir. Polarite parametresinden Normalde Açık veya Kapalı seçimi yapılabilir. Trans-AMF marş basmıyor. Trans-AMF cihazının marş çıkışını kontrol ediniz. Trans-AMF Marş çıkışı verdiği halde marş basmıyorsa marş rölelerinin çektiğininde ve Marş motoruna enerji gelip gelmediğini kontrol ediniz. Trans-AMF başlama arızası veriyor. Trans-AMF cihazının marş çıkışını kontrol ediniz. Trans-AMF Marş çıkışı verdiği halde marş basmıyorsa marş rölelerinin çektiğininde ve Marş motoruna enerji gelip gelmediğini kontrol ediniz. Trans-AMF marş basmıyor , yağ basıncı ve hız arızası veriyor. Trans-AMF cihazı jeneratörü çalıştı gördüğünde marş çıkışını pasif edip arıza gecikme süresi saydıktan sonra arızaları kontrol etmeye başlar. Jeneratör tam çalışmadan yağ basınç sensörü açmış olabilir , şarj dinamosu voltaj üretmiş olabilir. Bu durumda jeneratör tam çalışmadan jeneratörün çalıştığına karar verip arızaları kontrol etmeye başlar. Trans-AMF uzaktan buton ile çalıştırılır mı ? Konfigüre girişlerden herhangi bir tanesi "Uzak Start" seçildiğinde Trans-AMF cihazı şebeke kesilince jeneratöre start vermek için Uzak start girişinin aktif olmasını bekleyecektir. Trans-AMF cihazı istenilen saat aralığında şebeke kesilince jeneratörü çalıştırır mı ? "Teknisyen Bölümü>Jeneratör>Çalışma Takvimi" parametresinde günlük olarak Start ve Stop parametreleri girilerek istenilen saat aralığında çalışması sağlanabilir.Bu işleminin doğru yapılabilmesi için Trans-AMF nin tarih ve saat parametrelerinin doğru ayarlanmış olması gerekmektedir. Trans-AMF elektronik motor kontrol edebilir mi ? Trans-AMF nin standart özellikleri arasında Canbus J1939 özelliği bulunmaktadır. Trans-AMF yakıt dolumu yapabilir mi ? Çıkışlardan herhangi bir tanesi "42-Konfigüre Analog Giriş-1 Kontrol" seçilerek "Teknisyen Bölümü>Girişler>Müşir Girişleri>Konf.AG1 Kontrol On ve OFF parametrelerine girilen değerlere göre yakıt dolumu yapabilir. Trans-AMF cihazı motorlu şalter kontrol edebilir mi? "Teknisyen Bölümü>Sistem>Kontaktörler" parametresinde seçim yapılarak motorlu şalter kontrol edilebilir. Trans-AMF jeneratöre egzersiz yaptırabilir mi ? Teknikyen Bölümü>Motor>Egzersiz parametrelerinde günlük 4 adet zaman seçimi yapılarak haftanın 7 günü egzersiz yaptırılabilir. Egzersiz işleminin doğru yapılabilmesi için Trans-AMF nin tarih ve saat parametrelerinin doğru ayarlanmış olması gerekmektedir. Trans-AMF cihazında kaç dil seçeneği mevcut ? İngilizce anadil olmak üzere 2. dil Türkçe , Rusça , Almanca , Fransızca,İspanyolca , Ukrayna dilleri seçilebilir.
Trans AMF SYNCRO Otomatik Jeneratör Kontrol, Transfer ve Yük Paylaşımı Ünitesi S.S.S.
Elimizdeki mevcut jeneratöre şebeke ile yumuşak geçiş yaptırabilir miyiz ?
Jeneratörünüzün üzerindeki panelin buna uygun olması gerekir. Trans AMF.SYNCRO cihazı 1x şebeke - 1x jeneratör uygulamalarında şebeke ile yumuşak geçiş sağlayabilir.
Trans AUTO Otomatik Jeneratör Kontrol Paneli S.S.S.
Trans-AUTO , Trans-MidiAUTO ve Trans-MiniAUTO ürünleri arasındaki fark nedir ?
Genel olarak 3 ürün de Otomatik Jeneratör Kontrol Panelidir. Ancak panel kesitleri birbirlerinden farklıdır.
En büyük ürün Trans-AUTO , orta boy ürün MidiAMF ve küçük ürün MiniAUTO olarak adlandırılır.
Bu boyut farklılığı giriş çıkış sayılarında azalma getirmiştir.
Trans-AUTO : 7x Dijital Giriş , 4x Transistör 2x Röle Çıkışı
Trans-MidiAUTO : 5x Dijital Giriş , 6x Transistör Çıkışı
Trans-MiniAUTO : 3x Dijital Giriş , 6x Transistör Çıkışı bulunmaktadır.
En büyük ürün Trans-AUTO , orta boy ürün MidiAMF ve küçük ürün MiniAUTO olarak adlandırılır.
Bu boyut farklılığı giriş çıkış sayılarında azalma getirmiştir.
Trans-AUTO : 7x Dijital Giriş , 4x Transistör 2x Röle Çıkışı
Trans-MidiAUTO : 5x Dijital Giriş , 6x Transistör Çıkışı
Trans-MiniAUTO : 3x Dijital Giriş , 6x Transistör Çıkışı bulunmaktadır.
Trans MiniAUTO Otomatik Jeneratör Kontrol Paneli S.S.S.
Trans-MiniAUTO ile Trans-MiniAUTO++ arasındaki fark nedir.
Trans-MiniAUTO cihazında 1x faz jeneratör voltaji , 1x faz yük akımı
Trans-MiniAUTO++ cihzında 3x faz jeneratör voltaji 3x faz yük akımı
ölçümleri yapılmaktadır. Ürünler arasında Dijital giriş çıkış sayısı olarak fark bulunmamaktadır.
Trans-MiniAUTO++ cihzında 3x faz jeneratör voltaji 3x faz yük akımı
ölçümleri yapılmaktadır. Ürünler arasında Dijital giriş çıkış sayısı olarak fark bulunmamaktadır.
Trans SYNCRO Otomatik Start ve Yük Paylaşım Ünitesi S.S.S.
2 adet jeneratörü senkron yapabilmek için hangi paneli kullanmalıyım?
Trans-SYNCRO panelini kullanarak 2 veya daha fazla jeneratörü
senkron olarak çalıştırıp , otomatik yük paylaşımı gerçekleştirilebilir. Mevcut jeneratörlerimizi aralarında senkron çalıştırıp şebeke ile yumuşak geçiş yapabilir miyiz? Trans-SYNCRO panelini kullanarak 2 veya daha fazla jeneratörü senkron olarak çalıştırıp otomatik yük paylaşımı gerçekleştirilebilir. Ayrıca Sistemdeki şebeke adeti kadar kullanılacak Trans-MAINS cihazı ile jeneratör şebeke geçişi kesintili , kesintisiz , yumuşak geçiş şeklinde gerçekleştirilebilir. Jeneratör senkron panolarında kullanılan CanOPEN hatti maksimum kaç metre olabilir. Cihazların aralarındaki haberleşme hızına göre değişkenlik göstermektedir.
250K haberleşme için maks 250 metredir.
senkron olarak çalıştırıp , otomatik yük paylaşımı gerçekleştirilebilir. Mevcut jeneratörlerimizi aralarında senkron çalıştırıp şebeke ile yumuşak geçiş yapabilir miyiz? Trans-SYNCRO panelini kullanarak 2 veya daha fazla jeneratörü senkron olarak çalıştırıp otomatik yük paylaşımı gerçekleştirilebilir. Ayrıca Sistemdeki şebeke adeti kadar kullanılacak Trans-MAINS cihazı ile jeneratör şebeke geçişi kesintili , kesintisiz , yumuşak geçiş şeklinde gerçekleştirilebilir. Jeneratör senkron panolarında kullanılan CanOPEN hatti maksimum kaç metre olabilir. Cihazların aralarındaki haberleşme hızına göre değişkenlik göstermektedir.
250K haberleşme için maks 250 metredir.